Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BTO, caddelerdeki işgalleri Mirza'ya şikayet etti

BTO, caddelerdeki işgalleri Mirza

Bandırma Ticaret Odası (BTO) 7.Meslek Komitesi Başkanı Ercan Yağcı ve yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı makamında ziyaret etti.

Bandırma Ticaret Odası (BTO) 7.Meslek Komitesi Başkanı Ercan Yağcı ve yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette ilçenin muhtelif cadde ve sokaklarındaki işgaller ele alındı. Cadde ve sokak işgalleri konusunda ciddi şikâyetler aldıklarını dile getiren Bandırma Ticaret Odası 7.Meslek Komitesi Başkanı Ercan Yağcı, yeni pazar yerinin yapımından dolayı Günaydın ve İhsaniye Mahallerinde kurulan halk pazarı öncesinde esnafların tezgâhlarını birkaç gün öncesinden cadde ve sokaklar üzerine bırakmasından dolayı yaya ve araç trafiğinde aksamaların yaşandığını söyledi.
Bunun yanı sıra dini bayramlar öncesinde çok sayıda korsan esnafın bölgeye gelerek satış yaptığını aktaran Yağcı, bu konuda Bandırma Belediye Zabıtasından somut çalışma yapmasını istedi.
Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler devletimize karşı her türlü sorumluluğu yerine getirirken korsan esnaflar kayıt dışı satış yapmaları esnaflar arasında haksız rekabete neden olmaktadır. Bunun önüne geçilmelidir. Bandırma Ticaret Odası olarak cadde ve sokak işgalleri ve korsan esnafla mücadele konusunda yapılacak çalışmalara destek vermeye hazırız.”
Bandırma’daki cadde ve sokak ihlallerinin sadece yerel yönetimin çabalarıyla çözülemeyeceğine vurgu yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Bu sorun sadece bizim dönemimizde ortaya çıkan bir sorun değildir. Bu sorun yıllardan beri devam eden bir sorundur. Cadde ve sokak işgalleri kaymakamlık, emniyet, vergi dairesi, esnaf odaları ve ticaret odasının yapacağı ortak çalışmalarla çözüme kavuşabilir. Buradan tüm kurumlara çağrıda buluyorum gelin hep beraber bu sorunu çözelim” diye konuştu.
Seyyar balık satıcılarının da cadde ve sokak işgalleri yaptığını anımsatan Mirza “Balıkesir’in Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte Bandırma Balık Hali büyükşehre geçti. Bizim balık haline konusunda her hangi bir şey yapabilmemiz mümkün değildir. Yerel seçimler öncesinde seyyar balıkçılara yönelik olarak yerel yönetim olarak bir dizi yaptırımlar uyguladık. Ancak balık halinde bulunan komisyoncular yaptırımlara uygulamalarıyla destek vermediler. Komisyoncular seyyar esnafa satış yapması için balık vererek bu yaptırımları deldiler.” açıklamasında bulundu.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı